Plum, Niels og Carl

Zen – og kunsten at vedligeholde en surdej

Bog

DKK 85,00

64.12 – Indbundet. – Illustreret. – 113 sider. – Pænt eksemplar.

Tvillingerne Carl og Niels Plum på 24 år er vokset op på Fuglebjerggård, hvor de har været omgivet af korn og andre afgrøder. De har været med til at høste korn og male ml samt bage brød til familien og gårdens populære madmarkeder. Zen – og kunsten at vedligeholde en surdej  handler om, hvordan man bager brød, bageglæde, råvarer og hjemmebyggede stenovne. Bogen indeholder opskrifter på hvedebrød, rugbrød, knækbrød, pizza og mysli.

Gyldendal 2014

Beskrivelse

INDHOLD: Hvad der er værd at vide om mel, salt, vand og alt det andet. – Kornet gror ude på marken. – Mølleriet. – Mel-guide. – Salt. – Mel og vand bliver bagt til brød. – Hvedebrødsbagningens gennemsnitlige skelet. – Hævestrategier. – Opbevaring og holdbarhed. – Bagesten. – Dejkniv. – Dejskål. – Fladbundet balje. – Grydelapper og hævekurv. – Ovn og stegesø. – Stenovne og hvorfor man skal bygge en stenovn. – Terrakotta-ovn. – Hvordan man bruger en terrakotta-ovn. – Guerilla-ovn. – Surdejshævede brød grovbrød. – Lysebrød på gær. – Knækbrød. – Rugbrød. – Kefirhævet brød. – Dagen derpå. – Register