Marc Hoffmann

Whisky. En spændende rejse til verdens bedste mærker og destillerier

Bog

DKK 90,00

Bogen omtaler 200 whiskyer fra hele verden, og den hylder whisky som en kulturgenstand med en lang tradition inden for fremstilling og lagring.

Varenr. 66.83 – Indbundet. – 2008. – Illustreret med farvefotos. – 319 sider. –  Pænt eksemplar. – 90 kr.

Parragon - 2008

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: Hvad er whisky ? – Definition. – Irsk whisky. – Skotsk whisky. – Amerikansk whisky. – Maltwhisky. – Single Malt. – Pure Pot Still. – Straigth whisky. – Blends. – Ingredienser i whiskybrændingen. – Forskellige bygsorter. – Majs. – Rug. – Vand.- Vandet i Skotland. – Vandet i Irland. – Vandet i Japan. – Lyngens påvirkning. –  Gær. – FREMSTILLING Maltning. – Klargøring og udblødning. – Spiring. – Tørring. – Tørv. – MÆSKNING  – Gæring og fermentering. – Destillation. – Tripel -destillation. – Kølesystemer. – Fremstilling af fade. – Bødkeren. – Aftapning og lagring på fad. – Aftapning og filtrering. – Blending. – Whiskymærker fra hele verden. – SKOTLAND. – Historien. – Øgede skatter. – Den nye whiskyskat af 1823 og dens konsekvenser. – Pattison og forbudstiden. – Maltwhiskyens renæssance. – IRLAND. – Whiskeyens opfinder. – Fra hjemmebrændernes epoke til whisky-boomet. – Den irske whiskey-produktions tilbagegang. – Irsk whiskey versus skotsk whisky. – Aktive destillerier. – TYSKLAND. – ØSTRIG. – Schweiz.FRANKRING. – ENGLAND og  WALES. – USA. –  Historien. – Bournbon’ens fødsel. – Forbudstiden. – CANADA. – Historien. – Whisky i Den Nye Verden. – Hiram  Walkers opstigen. – Nabohjælp til USA. – ASIEN og  OCEANIEN.  – Nyd din whisky. – Whiskysmagning. – Smagsudtryk . – Smagshjul. – Whisky i køkkenet. – Whisky og chokolade. – Whisky-cocktails. – Fagudtryk . – Litteratur. – Register.