Beskrivelse
INDHOLD: Forord. – Et historisk tilbageblik. – Hvad er vin? – Hvorfor blive vinkender? – Kan alle blive vinkender? – Signalement af en vinekspert. – God smager eller kender. – Smager – med øvelse begynd. – Inden en smagning, praktiske forholdsregler. – Proppen. – Vinetiketten. – Bagetiketten. – Druesorter, en druevin kontra blandinger. – Kendte druesorter. – Fadpræg. – Tilsætningsstoffer. – Vurdering af en vins udvikling. – Kunsten at smage og vurdere. – Drikkeglassets historie. – Samgning, galsset. – Vinenestemperatur. – Dekantering eller ej. – Duftprøven. – TEmperaturprøven. – Karaffelprøven. – Samgerteknik. – Spyt ud fra starten. – Vinens lugt. – Smag og eftersmag. – Kvalitetstest, 2. dagsprøven. – Hukommelse. – Tips før smagningens start. – Forslag til vinsamgninger. – Teknisk kvalitetssmagning. – Samme årgang, samme distrikt. – Samme druesort fra hele verden. – Samme vinslot eller -hus i flere årgange. – Smagning af søde dessertvine. – Strukturering af en samgning af søde dessertvine. – Samgning af mousserende vine. – Indretning af en vinkælder. – Reoltype. – Indkøb af vin til hjemmets vinkælder. – Starten på en vinkælder. – Vin i en håndevending. – På restaurant og hvad dermed følger. – Praktiske råd om tilbehør, pletfjerning o. lign. – Årgangstabeller. – Vinordliste. – Litteratur.- Indbundet. – Illustreret. – 178 sider. – Pænt eksemplar.