Jensen, Jacqueline.

Vinskolen – fra novice til ekspert.

Bog

DKK 75,00

Vinskolen er en grundbog i, hvordan man på en nem, morsom og hurtig måde lærer at blive en god vinkender. Nogle af bogens kapitr give læseren konkrete tips om, hvordan man lærer at smage og vurdere vine i alle prislag. Andre fortæller om indretning af vinkælder, indkøb af vin, forslag til vinsmagninger, behandling af vin i en nødsituation, servering og pletfjerning, drikkeglasset i fortid og nutid og meget mere.

- Forlaget Sesam 1994.

På lager

Varekategorier: ,

Beskrivelse

INDHOLD: Forord. – Et historisk tilbageblik. – Hvad er vin? – Hvorfor blive vinkender? – Kan alle blive vinkender? – Signalement af en vinekspert. – God smager eller kender. – Smager – med øvelse begynd. – Inden en smagning, praktiske forholdsregler. – Proppen. – Vinetiketten. – Bagetiketten. – Druesorter, en druevin kontra blandinger. – Kendte druesorter. – Fadpræg. – Tilsætningsstoffer. – Vurdering af en vins udvikling. – Kunsten at smage og vurdere. – Drikkeglassets historie. – Samgning, galsset. – Vinenestemperatur. – Dekantering eller ej. – Duftprøven. – TEmperaturprøven. – Karaffelprøven. – Samgerteknik. – Spyt ud fra starten. – Vinens lugt. – Smag og eftersmag. – Kvalitetstest, 2. dagsprøven. – Hukommelse. – Tips før smagningens start. – Forslag til vinsamgninger. – Teknisk kvalitetssmagning. – Samme årgang, samme distrikt. – Samme druesort fra hele verden. – Samme vinslot eller -hus i flere årgange. – Smagning af søde dessertvine. – Strukturering af en samgning af søde dessertvine. – Samgning af mousserende vine. – Indretning af en vinkælder. – Reoltype. – Indkøb af vin til hjemmets vinkælder. – Starten på en vinkælder. – Vin i en håndevending. – På restaurant og hvad dermed følger. – Praktiske råd om tilbehør, pletfjerning o. lign. – Årgangstabeller. – Vinordliste. – Litteratur.- Indbundet. – Illustreret. – 178 sider. – Pænt eksemplar.