Beskrivelse
INDHOLD: Hvad spiser vegetarer ? – De nødvendige næringsstoffer. – Vegetariske måltider. – Vegetarretter til særlige lejligheder. – Ingredienser. – Supper – Kartoffelsuppe med friske krydderurter. – Cremet løgsuppe. – Brøndkarsesuppe. – Linsesuppe. – Frisk tomatsuppe. – Forretter. – Crudités. – Bruschetta. – Crostini. – Olivenpuré. – Tofu-dip. – Champignoncreme. – Rød grapefrugt med fennikel. – Salater og dressinger. – Vinaigrette. – Thai-dressing. – Yoghurt-honningdressing. – Klassisk Mayonnaise. – Salat med grillet gedeost. – Tomatsalat. – Kartoffelsalat. – Gulerodssalat med appelsin, rød peberfrugt og brøndkarse., – Æg. – Spejlæg. – Røræg. – Klassisk, fransk omelet. – Omelet med krydderurter. – Frittatta. – Tortilla. – Ostesoufflé. – Spinatsoufflé. – Yorkshire pudding (= ovnpandekage). – Caribiske æg. – Ost. – Osteterrine med valnødder. – Ostefritter. – Grillede tomater med ubergine og mozzarella. – Friteret camembert. – Saucer. – Hvid sauce. – Yoghurtsauce med krydderurter. – Ostesauce. – Vegetarisk skysauce. – Sauce med vilde svampe. – Frisk tomatsauce. – Pesto. – Grøntsager. – Grundlæggende informationer om grøntsager. – Friterede kartofler. – Bircher-kartofler. – Kartoffelmos. – Gratin dauphininoise. – Hotpot med prrer og kartofler. – Rødbeder med creme fraiche og dild. – Ragout med vilde svampe. – Grøntsager braiseret i olivenolie og citron. – Ratatouille. – Ovnstegte rodfrugter. – Pasta. – Farfalle med courgetter. – Ostegratineret makaroni. – Lynstegte grøntsager med nudler. – Fossili med flødeost og urter. – Ostegratineret blomkål. – Spinatlasagne. – Ris og andre kornsorter. – Kornsorterne og deres anvendelse. – Pilau-ris. – Sommerpilaf med hirse. – Salat med hvedekerner. – Risotto i mikroovn. – Risotto med perlebyg og porrer. – Boghvede med rødbeder og dild. – Middelhavs-rissalat. – Stegt polenta med oliven og parmesan. – Tørrede bælgfrugter. – Linsefad med krydderurter. – Linsekoftas med chili. – Bønneburgere. – Bønne-chili. – Blandet bønnesalat. – Hvid bønnepuré. – Krydret kikærteragout. – Moussaka med kartofer og røde bønner. – Nødder. – Klassisk nøddesteg. – Nøddeburgere. – Marys nøddefarsbrød. – Nøddesteg med krydderurtefyld. – Vegetariske protein-produkter. – Quorn. – Sitan. – Tempeh. – Tofu. – Soyaprotein. – Karrykrydret tofu. – Vegetarisk stroganoff. – Shepherds pie. – Ragout med seitan. – Fyldt tofu. – Tærter og pizzaer. – Grunddeje. – Tærtedej med creme fraiche. – Vandbakkelsesdej. – Butterdej. – Små tærter med gedeost og mynte. – Piroger med krydret kartoffelfyld. – Blomkålsquiche. – Desserter. – Kompot. – Engelsk frugtdessert. – Yoghurt, honning og friske dadler. – Ingefærpocherede pærer. – Blåbærpie – Bagværk. – Bagte æbler. – Chokoladeroulade.-Hurtig sirupskage. – Chokoladebøtter. – Omvendt æbletærte. – Amerikansk limetærte. – Tiramisu. – Sommer-pavlova. – Citrontærte. – Abrikosgelé med jourdbær. – Hindbæris. – Chokoladesauce. – Sodabrød. – Ordliste med fagudtryk. – Register.