Skaarup, Kirsten.

Vegetarisk køkken.

Bog

DKK 100,00

Den grønne gastronomi har ingen særlig tradition inden for kogekunsten, og der er derfor al mulig grund til at eksperimentere. Kreativitet er en livskvalitet, som mange er afskåret fra, men netop den daglige madlavning er et af de områder, hvor man kan udfolde sig frit. Den latinske oprindelse til ordet vegetar er “vigitore”, at give styre og sundhed. Styrke og sundhed er fundamentet for et godt liv, og det er derfor paradoksalt, at så mange mennesker spiser sig syge. Vore millioner af levende celler fornyr sig i en hårfin balance, hvor proteiner, vitaminer, mineraler og sporstoffer spiller ind, og det er derfor ikke ligegyldigt, hvad man kommer i munden.Bogens opskrifter forsøger at vise, hvordan man spise varieret og på en god og afbalanceret måde.

Høst & Søn, 1983.

På lager

Varekategorier: ,

Beskrivelse

INDHOLD: Det vegetariske køkken. – Vi er, hvad vi spiser. – Tilbage til naturen. – Mangel i overflod. – Overflod af mangel. – Ernæring. – Energi. – Protein. – Fedstoffer. – Kulhydrater. – Vitaminer. – Mineraler og sporstoffer. – Syre-basebalancen. – Fra vegetarens forrådskammer. – Krydderurter og andre smagsgivere. – Krydderier. – Løg og hvidløg. – Naturens planter. – Spirer. – Mælkesyregæring. – Surkål. – Andre grøntsager. – Seitan. – Redskaber. – Behandling af grøntsagerne. – Sammensætning af retterne. – OPSKRIFTER: Morgenmad. – Frokost. – Forslag til smørrebrød. – Salater. – Tilberedning. – Vilde planter. – Dressing. – Supper. – Forretter. – Hovedretter. – En duft af Østen. – Postejer og frikadeller. – Grøn festmad. – Saucer. – Dips. – Efterretter. – Bagning. – Litteraturliste. – Register.- Indbundet. – Illustreret med tegninger af Sheila MacMahon. – 216 sider. – Pænt eksemplar.