Henning Grelle

Tobaksarbejdere gennem hundrede år

Bog

DKK 75,00

Varenr. 66.88. – Uindbundet. – Illustreret. – 79 sider. – 1987. – Jubilæumsskrift udgivet i anledning af stiftelsen af Tobaksarbejderforbundet.   – Lidt falmet, men pæn indbinding og pæne sider. – 75 kr.

I august 1987 kunne Tobaksarbejderforbundet være blevet 100 år, men forbundet eksisterer ikke længere. For i 1980 besluttede et stort flertal blandt tobaksarbejderne at slutte sig til Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet (NNF).

Men jubilæumsskriftet er alligevel udsendt for at fejre oprettelsen af det gamle Tobaksarbejderforbunds stiftelse, der samlede alle tobaksarbejdere i et industriforbund.

Bogen lader bl.a. nogle af de tidligere tobaksarbejdere selv fortælle om deres arbejdsliv som tobaksarbejdere og tobaksfremstillingen.

Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet - 1987

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: Piger og drenge i tobaksindustrien. – Læreliv. – På valsen. – Arbejdsdeling og medhjælpere. – Mellem hjem og fabrik. – Fabriksliv, arbejdsliv og kulturliv. – Mænd og kvinder organiserer sig. – Nye brancher og ny teknologi. – I gamle dage for et par år siden. – Litteratur.- Kilder. – Indholdsfortegnelse.