Nielsen, Henrik.

Østers. Havets kronjuvel.

Bog

DKK 50,00

Østers er en ældgammel kulturspise og har været et vigtigt næringsmiddel, længe inden kristendommen kom til verden. Med deres høje indhold af vitamnier og mineraler var de op gennem tiderne en vigtig del af ernæringen for vores forfædre. Grækerne serverede dem med vin, og romerne var så begejstrede for disse små majestæter, at de sendte tusindvis af slaver til den egnelske kanal for at indsamle dem. I Danmark har man spist østers i tusinder af år. Det kan man blandt andet se ved at besøge Ertebølle-kulturen i Himmerland. Østers var i gamle dage gratis ovar derfor også en vigtig ting i den daglige kost. Østers vokser på forskellige måder. F.eks. på østersbanker med vilde østers. Denne metode er ikke så udbredt i Danmark længere, men i dag kan man ved udplantning igen skabe et miljø, der giver østers muliighed for naturligt at sprede sig igen, Disse østers er selvfølgelig de sværeste at finde og indsamle, når der skal høstes.Derudover findes der en måde at dyrke østers på, som kaldes østers på tove. På tovene hænger østers fra vandoverfladen og 3 til 6 meter ned mod bundet, hvorfra de nemt kan tages op og høstes. Denne metode kaldes pergolor. – Bogen indeholder opskrifter med østers.

Forlaget Livsnyderne, uden år.

På lager

Varekategorier: ,

Beskrivelse

INDHOLD: Tanker omkring en østers. – Lidt historie. – Om østers. – Østerskompagniet og hvad der siden skete. – Her køber man østers og andet godt. – Østers og sport. – Sikkerhed om bord. – Velbekomme. – Hemmelighederne. – OPSKRIFTER: Stygge Krumpens aperitif. – Angels on horseback. – Østers naturel. – Capaccio af danske østers med lime. – Pocheret østers i romantisk skær. – Østers i økologisk risotto på basilikumskum. – Kold avocado-terrin med østers og puré af peberfrugt. – Østers, røget laks og 2 gange æg. – Irsk østerssuppe så englene synger. – Østers i hvidløg og mandler. – Japanske makiruller med østers og peberrodssauce. – Hotte østers. – Østers frikassé. – Smørbagte østers med koriander. – Østersruller med jomfruhummer på kokosris og wasahisauce. – Østers Rockefeller. – Dansk lammefilet farseret med østers. – Økologisk pasta med skovsvampe og østers. – Klassisk østersbrød. Natmad eller bare… – – Uindbundet. – Illustreret. – 60 sider. – Pænt eksemplar.