Christian Coff

Smag for etik. På sporet efter fødevareetikken

Bog

DKK 85,00

Fødevarer og etik – hvad har de to ting med hinanden at gøre? De fleste filosoffer har afholdt sig fra at skrive om maden, og de fleste landbrugere har afholdt sig fra at filosofere. Men denne bog vil netop skænke maden en tanke. Fødevarerne gøres til omdrejningspunktet for en refleksion over det gode liv. Den filosofi og etik, som ellers er løsrevet fra maden, anvendes til at udvikle en forståelse af, hvordan man kan forholde sig etisk til fødevarerne. Produktionshistorien og sporbarheden er nøglebegreber, for det er i fødevarernes tilblivelse, at etikken skal findes. Bogen giver et bud på, hvad der skal til for, at man man som broger, forbruger, kok eller køkkenleder kan forholde sig etisk til fødevarer.

Varenr. 63.014-25. –  Uindbundet. – 2005. – 119 sider. – Pænt eksemplar m. navn på titelblad. – 85 kr.

Museum Tusculanums Forlag 2005

På lager

Beskrivelse

Indhold: FØDEVARER, ETIK OG FILOSOFI: Spisning og eksistens. – Måltidet og retten. – Fra diætetik til fødevareetik. – Fødevareetikken i produktionshistorien. – FORSTAND PÅ MAD: Landbrugets modernisering. – Fra mad til ernæring. – FØDEVARERNES HISTORIELØSHED: Gastronomi og smagsdommere. – Det abstrakte køkken. – Spis ikke noget, du ikke først har læst. – Den politiske forbrugers afmagt. – PÅ SPORET EFTER PRODUKTIONSHISTORIEN: Etik og engagement. – På sporet. – Sporet som nutid og erindring. – PRODUKTIONSHISTORIEN SOM FORTÆLLING: At fortælle produktionshistorien. – Produktionshistoriens træværdighed. – SPORBARHEDENS ETIK: Forbrug som selvets teknik. – Sporbarhed og fødevareetik. – Litteratur.