Gendigtet efter Brødrene Grimm

Rumleskaft

DKK 35,00

Varenr.: 39.12 / Bø-5. – Indbundet. – 2006. – Illustreret med farveillustrationer af Desideria Guicciardini. – 47 sider. – Meget fint eksemplar. – 35 kr.

Børnebog, der er baseret på en gendigtning af Brøndrene Grimms eventyr  fra 1812 om Rumleskaft. – Bogen kan læses højt for børn fra ca. 5 år. Selvlæsning fra ca. 9-10 år.

 

Forlaget Flachs - 2006

På lager

Beskrivelse

HANDLING: Eventyret handler om  en maler, som er meget stolt af sin datter Anna, og han fortæller derfor begejstret kongen, at hun kan spinde halm om til guld. Det kan hun selvfølgelig ikke, men kongen insisterer på, at hun SKAL gøre ham rig , og han giver hende en stor bunke halm, som hun skal spinde til guld.

Men  den unge pige  reddes af en mærkelig lille mand, som hjælper hende med at få spundet den store bunke halm om til guld. Til gengæld kræver manden, at hun skal give sit førstefødte barn til ham. Noget senere kommer den lille mand for at hente den unge piges første barn, men da den unge kvinde trygler ham om at lade hende beholde barnet, siger han til hende, at hun kan få lov at beholde barnet, hvis hun kan gætte hans navn.

Med hjælp fra en spion gætter hun mandens navn: Rumleskaft .