Annemette Olsen

Roser – ej blot til pynt

Bog

DKK 45,00

Bogen fortæller om roser og hyben, og den nytte, man kan have af dem. Der er  madopskrifter  samt opskrifter på medicin og kropspleje i bogen samt et afsnit om fremstilling af rosenolier, eddiker, rosenvand og meget mere. Alt sammen tilsat informationer om rosenlegender og små tekster om overtro.

Varenr. 64.17-31. – Indbundet. – Illustreret i farver. – 55 sider. – Kasseret biblioteksbog med stregkode på omslag.  – 45 kr.

Forlaget Modtryk 2005.

På lager

Beskrivelse

INDHOLD:  Rosens historie. – Tradition for de gamle roser i mad. – Albaroser. – Gallicaroser. – Portlandroser. – Centifoliaroser. – Mosroser. – Kinesiske roser. Rosensymbolik. – Slyngrose. – Plantning, sygdomme og stiklinger. – Grundopskrifter. – Tørring af rosenknopper. – Rosenvand til kosmetik og kropspleje. – Eddike med hindbær og roser. – Roseneddikke. – Rosensaft. – Rosenkrydderi. – Rosengelé. – Kandiserede roser. – Brændevin med roser. – Duftenes blomst. Roser i kosmetik og medicin. –  Opskrift på rosenvand fra 1550. – Duftpose med roser. Opskrift fra 1606. – Dufthaver. – 100 år gl. opskrift på potpourri. – Potpourri-opskrift fra 1895. – Duftlys. – Duftpuder. – Rosensæbe. – Duft til badevandet. – Bad til trætte fødder. – Rosenkrans. – Rosenperler – en middelalderopskrift. –  Friske roser i salat og dip. – Rosenkage med birkes. – Rødkålssalat med roseneddike. – Rosendessertkage. – Salat med ærter og roser. – Tyrkisk madbrød med rosenkrydderi. – Ristet brød med rosenpesto.  – Varm rosendessert med citron. – Æblemos med roser. – Rosensovs til kylling. – Rose – hindbæris. – Rosentærte. – Rosenkylling. – Rosenmarcipan. Vin med roser, ribs og hjulkrone. – Hyben. – Hyben som medicin. – Hyben er forskellig fra plante til plante. –  Karrygryde med hyben. – Stærke hyben. – Hybenbrød med ost. – Koteletter med hyben. – Kryddersmør med sennep og hyben. – Smørepålæg til slikmunde. – Hybenmarmelade. – Hybensuppe.  – Litteratur.