Daniel Defoe

Robinson Crusoe

Bog

DKK 180,00

Den  uforkortede og ubearbejdede udgave af den klassiske roman om Robinson Crusoe, der strander på en øde ø.

Varenr: Skøn-30. –  Biblioteksindbundet bog i A-4 format. – Illustreret med tegninger af A. Sikker Hansen. – Med forord af Henning Kehler. – Bogen er en kasseret, men pæn biblioteksbog . Dog med lidt gulnede sider. – 180 kr.

Nyt Noridisk Forlag  - 1940

På lager

Varenummer (SKU): Skøn-30 Varekategorier: , Tags: , , , ,

Beskrivelse

Fra forordet: Daniel Defoe var den Mand, der digtede den rigtige Robinson Crusoe. Der findes nemlig en Mængde Bøger, der smykker sig med Robinson Crusoes Navn. Og selv om de ikke alle sammen er lige slette, er der dog ingen af dem, som i litterær Værdi og som Roman betragtet naar op til Defoes Bog.

Robinson Crusoe er født i York i England som Søn af puritanske Forældre. Faderen havde erhvervet sig  en god Formue ved Handel. Han ønskede at anbringe Sønnen  paa et Sagførerkontor, men Robinson var en urolig Sjæl. En Dag, da han er i Hull, gaar han om bord i et Skib, der skal til London, men Straffen er straks over ham. Det bliver et rædsomt Vejr, og han lider voldsomt af Søsyge. Ud for Yarmouth forliser Skibet, men  Robinson kommer dog levende i Land, men hvad nytter det; Snart har han glemt den Advarsel, som blev sendt ham, og de gode Forsætter om at tage hjem varer ikke længe, og han begiver sig ud paa en ny Rejse.