Ehler, Marianne Birke., - Ehler, Niels. - Mønster Pedersen, Jørgen.

Politikens bog om kryddersnaps.

Bog

DKK 115,00

Varenr. 66.83 – Indbundet. – 1998. – Illustreret. – 151 sider. – Pænt eksemplar. – 115 kr.

Kryddersnapsen er et typisk nordisk fænomen. Som Skotland har sin whisky og Frankrig sin cognac, har Norden sin klare brændevin, og brædevinen får ofte sit nationale og regionale særpræg i kraft af urter, den blandes op med. Kommen, dild og porse samt en række andre planter giver deres farver, smag og duft til en drik, der er enestående i flere henseender. Bogen henvender sig til både nybegyndere og erfarne kryddersnapsentusiaster. Den giver en grundig beskrivelse af de enkelte planter, der er velegnet til fremstilling af kryddersnaps, og den gennemgår, hvordan man kommer i gang, og hvordan man ved eksperimenter kan fremstille sin helt personlige kryddersnaps.

Bogklubben 12 Bøger 1998.

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: Alkoholen og snapsen. – Krydderierne. – Krydderier og alkohol. – Kryddersnapse i Danmark. – Rosinsnaps. – Lakridssnaps. – Naturen – også den i vindueskarmen. – Indsamling af planter. – Ud i naturen. – Indholdsstoffer. – Stofskiftet. – Det primære stofskifte. – Snapseplanter og opskrifter. – Tre smagsgrupper. – Udtræk fra friske planter. – Udtræk fra blade og stængler. – Udtræk fra rødder. – Floraer. – Nøgler. – Botanikken. – Morfologi. – Navngivning og klassifikation. – Plantesamfund. – Levende hegn. – Bøgeskoven. – Grøftekanten. – Haver og parker. – Mælkebøtte. – Prikbladet perikon. – Pil. – Pors. – Rejnfan. – Revling. – Røllike. – Røn. – Skovmærke. – Slåen. – Indsamlingstidspunkt for bogens planter. – Giftige planter. – Kryddersnapsens holdbarhed og lagring. – Filtrering. – Opbevaring. – Håndtering af essenser. – Fortynding. – Forstærkning af smagen. – Likører. – Blanding af essenser. – Smagsstrukturer. – Aromaer. – Plantesamfund. – Gastronomiske erfaringer. – Fællesnævneren. – Stjerneanis. – Tørret appelsinskal. – Sherry. – Sukker og honning. – Yndlingsopskrifter. – Temperatur. – Blomster- og frugtsnapse. – Bitrene. – Aromatiske snapse. – Kryddersnapse til maden. – Som aperitif. – Kryddersnapse i maden. – Konservering af krydderier. – Kryddersnapse i det salte køkken. -Kryddersnapse i dessertkøkkenet. – De danske brændevine. – Akvavit. – Smagstraditioner. – Alkoholen. – Rene alkoholer. – Danske snapse og akvavitter. – De danske bitre. – Litteratur. – Register.