Martin Andersen Nexø

Pelle Erobreren I – II

DKK 105,00

Varenr. SKØN / 48(10). – Indbundet i halvlæder. –1946. –  Bd. I: sider. – 449 sider. – Barndom. – Ungdom. – Bd. II: 472 sider. – Den store Kamp. – Gryet. – Pænt sæt. –  Bind I – II: 105 kr.

Den klassiske, danske roman om drengen Pelle, der kommer fra fattige kår på landet, og som må gennemgå mange prøvelser i lighed med mange andre arbejdere i begyndelsen af 1900-tallet .

Gyldendalske Boghandel - 1946

På lager

Beskrivelse

HANDLING: Bornholmerdrengen Pelle og hans Lassefar, gennemgår livets prøvelser som fattige landarbejdere i begyndelsen af 1900-tallet. Palle bliver skomagerlærling og tager til København for at prøve lykken, og han bliver også en del af arbejderbevægelsen.

Men det går ikke helt som ønsket, og Pelle ender blandt andet i tugthuset, og da han vender hjem til sin kone Ellen og deres børn, låner de penge til at etablere et hotel for artister, som er Ellens drøm. Men det var en ågerkarl, der lånte Pelle pengene, og Pelle må låne flere penge af en velhavende ven , så han kan betale gælden. Pelle låner desuden penge til at åbne sit egen lille  skomagerfabrik, der   bliver en succes, så han kan forsørge sin familie.