Creber, Ann.

Olier.

Bog

DKK 85,00

Der er presset et impoenerende opbud af olier af naturen i århundredernes løb. De gamle egyptere udvandt olie af radiser, hittitterne af mandler. Men mange mennesker aner ikke, hvilket enormt udbud der findes af olier. Alle levende planter indeholder noget olige,men det meste kommer fra frø, bønner, nødder og frugter som oliven. Olivenolie var formentlig den første olie, der blev fremstillet kommercielt. Men den type olie udgør kun 5 procent af den vegetabilske olie. Olier opdeles i 3 kategorier efter den type fedtsyrer, de indeholder: Mættede, monoumættede og plyumættede. Mættede olier er faste ved rumtemeraturer, mens de fste umættede olier forbliver flydende ved temperaturer over 0 graders celcius. Olivenolie stvner ved 2 graders celcius.

- Oversat og bearbejdet til dansk af Vivi Berendt.

Holkenfeldt 1995.

På lager

Varekategorier: ,

Beskrivelse

INDHOLD: Introduktion. – Olivenolie. – Nøddeolier. Valnøddeolie. Hasselnøddeolie. Mandelolie. Pistacieolie. – Planteolier. Kokosolie. Avacadoolie. – Sesamoe. – Jordnøddeolie. – Saflorolie. – Solsikkeolie. – Vindruekerneolie. – Majsolie. – Krydderolier. – Register.- Indbundet. – Illustreret med tegninger. – 114 sider. – Som ny.