Bang, Asta

Mors mad. Opskrifter fra Edith Rodes køkken

Bog

DKK 70,00

Edith Rode var forfatterinde og skribent, og hun holdt meget af at lave mad. Kogebogen er skrevet af datteren Asta Bang, som har samlet opskrifter fra sín mors opskriftsbog og kædet dem sammen med episoder og begivenheder, der fandt sted i familien. Asta Bang skriver om sin mors mad og borddækning: “Mors mad var aldrig pyntet, den var smuk i sig selv. Hendes bord var heller aldrig pyntet. Det var ikke porcelæn og sølvtøj, der gjorde det festligt, og der var ikke blomster på bordet. Det var maden, det gjaldt med dens vellugt og velsmag, dens farver og former, der dominerede. Den solbrændte farve på en pie, roastbeefens brune og røde farve, rejernes rosa og salatens grønne farve. Hertil et glas rubinrød vin.”

Gjellerup 1963

På lager

Varekategorier: ,

Beskrivelse

INDHOLD: Glæden ved at tilberede et måltid. – Et dejligt bord. – Hors d’oeuvres, salat. – Kaviar- æg. – Fyldte æg. – Asparges komposition. – Rødbeder med peberrodsost. – Ivan den Grusommes lækkerbisken . En appetitvækker. – Polsk hummerret. – Et fad salat. – Hvidkålssalat. – Sellerisalat. – Æggesalat. – Fyldte champignons.-Notits om ål. – Nytårstorsk med kryddersmør. – Torsk med rejestuvning. – Rognfyldt torsk. – Torskesalat. – Laksørred i sommerhus. – Pyntet forel. – Svinekoteletter i fuld påklædning. – Smørfyldte kalvecrepinetter. – Farseret hvidkål i bradepande. – Risgilde i bradepanden. – Nyremix i fad. – Rødvinsdampede nyrer. – Frikadeller i æbleskivemanden. – Hakkebøf med marv. – Stor fyldt hakkebøf. – Indbagt kalvefilet. – Fra Bologna til Samsø. – Lammekølle med asie. – Høne og asparges i kold hollandaise. – Helstegt og indbagt kalvelever. – Et lever-brød. – Sylte af svineskank. – Skovduebrystsstegt med vindruer. – Tre dage med dyreryg. – Indbagt dyrefilet. – Morgenrødesalat. – Morgenrødesalat af rødbeder og æbler. – Vildt-tournedos. – Mad til patienten. – Pariser champignons. Gratinerede endivier. -Smørdampede endivier. – Græskar, asier og agurker er mad. – Kartoflerne overrasker. – Pommes surprise. – Pommes dauphinoise. – Peberfrugter med kantarelfyld. – Rosenkål til beredt på fransk. – Gratinerede tomater. – Surkål kogt i landvin. – Indbagt hamburgerryg. – Nem dessertcreme. -Rabarbergelé med creme. – En æble- og pærekage. – Frans’ æblekage. – Rige riddere med stikkelsbærkompot. – Stikkelsbærtærte. – Sønderjysk appelsinkage. – Banandessert. – Ostesandwichtærte. – Ostetærte med Myzella. – Ostepandekager. – Ristede kanstanjer. – Et blandet brød. – Fine julekager. – Kragetæer. – Oldemors kokoskager. – Gammeldags morseller. – Nogle små ideer. – Register.- Indbundet. – Med tegninger af Kirsten Rode. – 79 sider. – Meget fint eksemplar.