Deforges, Regine.

Mit eget køkken.

Bog

DKK 100,00

Varenr, 64.102-2. / 64.102 Hylde 8. – Indbundet. – Illustreret i farver. – 183 sider. – Pænt eksemplar. – 100 kr.

Regine Deforges er kendt af de fleste som forfatter, men færre er klar over, at hun også er en fremragende kok. Hun voksede op i Montmorrillon, og hendes barndomsminder er befolket med alle de dufte og lyde, der genlød i det hyggelige landkøkken. Siden har hun selv holdt de solide madtraditioner i hævd og har skrevet denne kogebog med minder, anekdoter og velsmagende retter fra det franske landkøkken. Bogen indeholder retter til både hverdag og fest.

- Oversat fra fransk af Benedicte Wern.

Forlaget Per Kofod 1990

På lager

Varenummer (SKU): 64.102-2. / 64.102-H.8 Varekategorier: , Tags: , , , , ,

Beskrivelse

INDHOLD: Mit eget køkken. – Forretter. – Gåselever i kålblade. – Olivenpasta. – SAuterede rodfrugter og kråser. – Andekråser. – Kråser med salat. – Hvidløgsmayonnaise. – Salat af grønne bønner. – Bondesalat. – Varm gedeost. – Agurk med gedeost. – Porre-kartoffelsuppe. – Løgsuppe. – Linsesuppe. – Suppe på havesyre. – Brøndkarsesuppe. – Havregrynssuppe. – Tomatcreme. – Spinatcreme. – Æg i vinsauce. – Æg i cocotte. – Æg med havesyre. – Æg i cocotte med champignon. – Hårdkogte æg med syrepuré. – Ostesoufflé. – Æg i vin. – Kuller med pocehrede æg. – Klipfisk á la poitevine. – Klipfiskegratin med syre. – Laks med hvidløg og skalotteløg. – Laks i folie med hvidvin. – Muslinger fra poitevin. – Havkat i salt. – Ovnstegt sej. – Friturestegte små fiks fra floden. – Rå sardiner. – Vinbjergsnegle og frølår. – Snegle med champignon. – Snegle i rødvin. – Frølår. – Frølår med skalotteløg. – Hareragout. – Hare royale. – Agerhøne farseret med gåselever. – Ovnstegt agerhøne. – Agerhøne i kål. – Vagtler i frikasse. – Ovnstegt fasan. – Grydestegte duer. – Kalv á la Marengo. – Sauteret kalv i kapers og oliven. – Kalveroulader med cantal-ost. – Bøf bourgignon. -Oksekød med oliven. – Braiseret oksekød. – Sainte-Lucies gryde. – Bøf à la mode. – Pot-au-feu. – Tatar. – Pølseret fra Poitou. – Cassoulet på min facon. – Kanin farseret med urter. – Kaninragout. – Kanin med sennep i svøb. – Lammeryg i sennep. – Lammebov i salt. – Forårsragout med får. – Gedekid med hvidløgstoppe. – Påskeret fra Poitou. – Flan med havesyre. – Braiserede gulerødder med løg. – Braiseret julesalat. – Blomkål. – Varme marinerede gulerødder. – Gulerødder med koriander. – Braiseret fennikel. – Farseret kålkugle. – Farseret kål. – Porrer i hvid sauce. – Lucies friske bønner. – Den ægte kartoffelgratin. – Kartoffelgratin i en anden og tredje version. – Gratin fra Malagar. – Savojisk gratin. – Kartoffelpandekager med cantal-ost. – Kartofler à la Coual. – Trøffelæg med hvidvin. – Østershatte i bouillon. – Rørhatte á la Saint-Macaire. – Grillede rørhatte. – Kantareller á la creme. – Ostegratinerede bladbeder. – Blomkålsgratin. – Pastagratin. – Gratineret julesalat.Desserter og syltetøj. Chokoladetrøfler. – Clafoutis. – Sneæg. – Æggemælk. – Riskage. – Madeleinekager. – Friske figner i svøb. – Ferskner i sirup.- Kirsebærsyltetøj.