Yde, Charlotte

Minipatchwork

Bog

DKK 60,00

Varenr. 64.665-29. –  Indbundet og med plastomslag. – 1993. – Illustreret. – 48 sider. – Udgået, men pæn bibl.bog med boglomme og stregkode på bagsiden. – 60 kr.

Minipatchwork er miniature udgaver af patchworktæpper i lamindelige store størrelser. Så der er masser af udfordringer til patchworkerens fingernemhed og syfærdigheder. De fleste af mini-quiltene er lavet med almindelige teknikker. Bagerst i bogen findes en kort gennemgang af de meste anvendte syteknikker, så hvis du ikke er fortrolig med at sy patchwork, er det en god ide at gennemlæse disse, før du går i gang med et projekt. Der er også forskellige tips og ideer, som kan være en hjælp, når man skal “trodse naturen” og lave patchwork i så lille målestok. De steder, hvor der er brugt en speciel teknik, er der forklaring sammen med beskrivelsen af quilten. Bogen er dog ikke tænkt som en decideret lærebog for begyndere, men først o fremmst som en inspirationsbog, og selv om der ud for de enkelte tæpper er beskrevet, hvilken teknik der er anvendt, betyder det ikke, at man ikke kan bruge en anden teknik, ligesom det også er mere spændende selv at vælge farver og stoffer frem for at kopiere andres arbejde slavisk.Bogen indeholder 18 projekter. Både med helt traditionelle patchworkmønstre og originale design. De største projekter er 65 x 65 cm, der passer til en barnevogn. Andre er væsentligt mindre.

 

Aschehoug Fakta 1993

På lager

Beskrivelse

– INDHOLD: Evening Star. – Rosa Huse. – Attic Windows. – Log Cabin. – Sekskanter i rækker. – Antik Star. – Blokquilt. – Japansk foldeteknik. – Star of hope. – Amish fourpatch. – Ringe i vandet. – Mariners compass. – The goodwill quilt. – Kvadrater på skrå. – Trip around the world. – Kalejdoskop. – Kloden. – Crazy, silky dream. -Broken star. – Lidt om materialer og redskaber. – Stoffter og blyanter m.m. – Sandpapir. – Saks eller skærehjul. – Papir eller karton. – Amerikansk frysepapir. -Symaskine. – Miniptachwork syet i hånden over skabeloner. – Minipatchwork syet i hånden med forsting. – Minipatchwork syet på maskine. – Sømmerum. – Vær nøjagtig. – Velegnede specialteknikker. – Indfældede hjørner. -Problemer under maskinsyningen. – Montering. – Bagklædning bukket om som kant. – Afslutning med kantebånd. – Løbegange. – Løbegang syet på samtidig med kantebånd. – Supplerende litteratur.