Petersen, Henning.

Lær at lave mad. Nemme opskrifter mod komfur-skræk.

Bog

DKK 80,00

Bogen henvender sig til dem, der nyligt har fået foden under eget bord og dermed et køkken for sig selv. Er man træt af fast food og færdigretter, så er der håb forude. Forfatteren tager kyndgit og humoristisk begynderkokken i hånden og giver kvalificeret hjælp. De gamle kogebøger er ofte humorforladte, og de bestiller ikke andet end at smække tonsvis af fakta i hovedet på alle, der kommer i nærheden, så de indeholder kun information, men ikke inspiration. Man tilsætter ikke salt til maden for at gøre den sund. Den tilsættes for smagens skyld, og det samme gælder et drys sukker eller et vrid peber. For mad er en fornemmelse. Husk det! Hvis det lugter brændt, så er det nok også brændt. Hvis kyllingen er bleg , så er den nok ikke æfridg endnu. Selv om det ikke er højere fransk kogekunst at bruge sin sunde fornuft, så virker det. Bogen indeholder opskrifter med udførlig vejledning.

Aschehoug, 2001.

Ikke på lager

Varekategorier: ,

Beskrivelse

INDHOLD: Lidt om “Tørsleffs husmoder service” og “Frøken Jensen”. – Man skal jo leve. – Slagmarkens indretning. – Timer, minutter og sekunder. – Fyr og flamme. – Potter og pander. – Krydderi på tilværelsen. – Ren besked om hygiejne. – Rigtigt og forkert. – Familien til middag. – To lys på et bord. – Festmåltider. – En lækker steg. – Kogte kartofler. – Bagte kartofler. – Flødekartofler. – Hasselbackkartofler. – Stegte ovnkartofler med rosmarin. – Kogt pasta. – Kødboller i tomatsauce. – Pesto. – Pastasalat. – Ris. – Kogte ris. – Beskidte ris. – Amerikansk bønnegryde. – Bagte bønner. – Broget bønnesalat. – Almindelig osteomelt. – Osteomelet for de avancerede. – Tærte. – Minestrone. – Kyllingesuppe fra Thailand. – Champignongsuppe. – Tomatsuppe. – Rigtige fiskefileter. – Laksekoteltter med sennepsauce. – Helles muslingeret. – Pasta med skaldyr. – Avocado med rejer. – Ratatouille. – Løgsuppe. – Kylling i ovn. – Berberi-andebryst. – Kalkungryde. – Culottesteg. – Chili con carne. – Frikadeller. – Flæskesteg. – Lammekølle på kartoffelbund. – Lammepostej. – Kylling med corn flakes. – Brun sovs. – Hvidløgsdressing. – Tomat-salsa. – Chili-ketchup. – Bugget. – Marinering. – Rødvinsmarinade. – Køleskabet. – Friskbagt brød. – Hvidløgsbrød. – Italiensk fladbrød. – Endelig udlært. – Ordforklaringer.- Indbundet. – Med illustrationer af Allan Keidser. – 117 sider. – Pænt eksemplar.