Holm, Ingvar. - Hagnell, Viveka., - Rasch, Jane.

Kulturmodel Holstebro.

Bog

DKK 85,00

Varenr. 77.096/52. – Uindbundet. – 1977. – 210 sider.  – Illustreret med sort-hvide fotos  og diagrammer. – Pænt eksemplar. – 85 kr.

Bogen analyserer virkningen i et mindre dansk bysamfund med et vidtrækkende kulturelt initiativ, der satte gang i store dele af den lille bys befolkning. Det hele begyndte med en indkøb af en avanceret international skulptur og fortsatte med oprettelse af det mest avancerede teater i Norden: Odin-teatret, som grundlagdes i Norge , og som videreførtes til Holstebro med en skandinavisk stab. Mange af Holstebros borgere var i begyndelsen skeptiske, men efterhånden fik de opbygget andre kulturvaner og et kulturmønster, der kan være værdifuld viden i en hvilken som helst by.

Rhodos 1977

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: Historisk baggrund. – Holstebro 1965. – At skabe et miljø. – Ny kulturpolitik. – Et forskningsprogram. – Problemet Holstebro. – Kultur og klasser. – Teatervane. – Forskningstekniske notitser. – Det enkelte og det svære. – Odin-teatret. – Dramaet om byen Ferai. – Ferais publikum. – Mødet med Ferai. – Sfinxen og alpinisten. – At se sin arbejdsplads på teateret. – Det Danske Teater. – Sæsonen 1970-1971. – Lagerforvalteren i Holstebro. – Manglende teatervaner som skabende faktor. – Fra socialkritisk drama til borgerlig revy. – Laser og Pjalter. Baggrundshistorie og tolkningsforsøg. – Opførelsen af Laser og Pjalter i Danmark. – Den danske revytradition. – Fra socialkritisk tekst til borgerlig revy. – Publikum får ordet. – Tre opsætninger i Holstebro. – Teaterbegrebet. – Teatret som brugskunst. – Sendere og modtagere. – Ti år i Holstebro. – Debat og konfrontation. – Institut for Dramaforskning i Lund. – Teatervane-index, en model. – Tabeller. – Diagrammer. – Billeder.- Uindbundet. – 227 sider. – illustreret. – Pænt eksemplar.