Beskrivelse
INDHOLD: Er der forskel på krydderier og aromastoffer? – Krydderierne er planter. – Andre krydderier, aromastoffer og tilbehør. – Handel med krydderier og det krydrede køkken gennem tiderne. – Helbredende egenskaber, der er gået i glemmebogen. – Nogle overleveringer. – Råd ved køb, brug og opbevaring af krydderier. -Nogle sælsomme krydderianvendelser. – Krydderiernes verden i 20 temaer. – Dild. – de romerske gladiatorer spiste dild før kamp. – Sennep – er fundet som offergaver i ægyptiske grave. – Kanel – anvendtes tidligere som gaver til konger. – Nellike. – Spidskommen og kommen – er beslægtede , og de forveksles ofte. – Paprika og pimenton. – De stærke og hidsige chilier. – Badiane eller stjerneanis. – Grøn anis. – Muskatnød eller muskatblomme. – Kardemomme. – Safran – der skal 200.00 grovfang til 1 kilo safran. – Karrypulver. – Colombo og garam masala. – Koriander – romerne fremstillede slik af frøene og kastede dem ud til folkemængden under karneval. – Ingefær – opdaget under korstogene til Mellemøsten i middelalderen. – Sesam – siges at skærpe tankegangen. – OPSKRIFTER: Marineret laks med dild. – Kanin med to slags sennep . – Pastilla med duer. – Gammeldags pot-au-feu. – Osteanretning. – Kalveskank med paprika. – Piperade med chili. – Surkål med enebær. – Chokoladesuppe med anis. – Tærte med spæde anis-marinerede grønsager. – Kartoffelgratin dauphinois. – And med kardemomme. – Creme bruleé med vanilje. – Kylling i karry. – Lammeterrin med fire krydderier. – Champignons á la grecque. – Ingefærkage. – Kyllingespyd med sesamsovs. – Uindbundet. – Illustreret. – 111 sider. – Pænt eksemplar.