Dorte Thor Hansen

Kogebog for nybegyndere

DKK 70,00

Varenr.: 64.1 / 52. – Indbundet. – 1. udgave. – 2002. – Illustreret med tegninger af Birgitta Steen. – 155 sider. – Pænt eksemplar. – 70 kr.

“Kogebog for nybegyndere” er først og fremmest beregnet på dem, der lige er flyttet hjemmefra, og som har brug for at  finde ud af, hvad de bør anskaffe sig af køkkengrej. Desuden giver bogen en oversigt over teorier om råvarer ,ernæring, opbevaring af fødevarer samt hygiejne.

Endelig indeholder bogen opskrifter på traditionelle og populære retter med hovedvægten på hverdagsmad, men dog også med eksempler på gæstemad.

Frydenlund - 2002

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: Hvad skal jeg spise for at leve sundt ? – Hvor ofte skal jeg spise ? – Hvor meget spiser en person? – Mål og vægt. – Udstyret i mit køkken. – Lidt om hygiejne og opbevaring. – Råvarerne i køkkenet. – Hvad skal man altid have i køkkenet ? – Gryderetter – Kinagryde. – Mørbradgryde. – Svensk  pølseret. – Tarteletter med skinkefyld. – Oksegryde. -Flæskegryde. – Ristafel. – Roastbeef. – Risengrød. – Ovnretter. – Ovnstegt kylling. – Skinkebrød. – Kyllingebryst i fad. – Kalkun med urter. – Torskefad. – Koteletter i fad. – Flæskesteg. – Culottesteg. – Kam med krydderurter. – Kryddersmør. –Panderetter. –  Schnitzel. – Andebryst. – Baconret. – Æggekage. – Stegt fiskefilet. – Farsretter. – Italienske kødboller. – Merethes bøffer. – Hakkebøf. – Lasagne. – Frikadeller. – Boller i karry. – Forloren hare. – Farsbrød med hvidløg. – Farserede peberfrugter. –  Pastasovs. – Kødsovs. – Tacos. – Krebinetter. – Pandekager med kødfyld. – Pizza og kødtærter. – Kødtærte. – Pizzadej. – Pizza med oksekød. – Pizza med skinke. – Calzone-lukket pizza. – Supper. –  Tomatsuppe. – Grønsagssuppe. – Kartoffelsuppe. – Ferskensuppe. – Opbagt sovs. – Jævnet sovs. – Sovs jævnet med smørbolle. – Ris og pasta. – Ris pilaff. – Pasta. – Kartofler. – Kold kartoffelsalat. – Eriks kartofler. – Kartoffelbåde. – Ristede kartofler. – Halve bagte kartofler. – Bagte kartofler. – Hasselback kartofler. – Bagt kartoffelmos. – Kogte kartofler. – Kartoffelmos. – Flødekartofler. – Grønsagsretter og tilbehør til kødretter. – Champignonfad. –  Aspargestærte. – Grønsager med pasta. – Gratinerede grønsager. – Tærtedej. – Porretærte. – Grønsagstærte. – Salater. – Oliemarinade. – Oliemarinade med hvidløg. – Karrydressing. – Grøn dressing. – Citrondressing. – Sennepsdressing. – Middelhavssalat. – Havesalat. – Gartnersalat. – Salat med kartofler. – Champignonsalat. – Gulerodssalat. – Hvidkålssalat. – Rødkålssalat. – Tomatsalat. – Rissalat. – Pastasalat. – Middagssalater. – Pastasalat med skinke. – Kyllingesalat med ris. – Salat med rejer. – Salat med tunfisk. – Hvidkålssalat med pølser. –  Desserter. – Pandekager. – Appelsiner i lage. – Råcreme. – Trifli. – Jordbærgrød. – Små æbletærter. – Parfait-is. – Frugtsalat. – Chokolademousse. – Bagværk. –  Mormors luxusboller. – Fuldkornsboller eller – flute. – Hvedeflute. – Muffins. – Chokoladekage. – Sandkage. – Register.