Finn Henriksen og Martin Miehe-Renard

Jul på slottet

DKK 55,00

Varenr. Bø-6 (1) – Uindbundet. – 1991. – 2. udgave. –  Illustreret med  sort-hvide tegninger af Svend Otto S. – 62 sider. – Pænt eksemplar. – 50 kr.

Den kendte historie bag DRs julekalender om eventyrlandet , hvor kongen,  prinsesse Miamaja, prins Valentin og  nisserne boede. Landet var i krig mod nabolandet Montania, som krævede den tykke kongens vægt i guld for at slutte fred, og derfor ville der ikke blive råd til julegaver…

Historien fortælles i 24 afsnit , og bagerst i bogen findes  “Nissernes sangbog” med teksten til alle sangene fra DRs julekalender. og  i afsnittet “Ting, du kan lave til jul” findes opskrifter på en juleuro med nisser, julerisengrød og en juletrylledrik.

DR Multimedie / Høst & Søn - 1991

På lager

Beskrivelse

HANDLING: Der var engang et kongerige med en konge, der boede på et lille slot med sin datter prinsesse Miamaja. Julen stod for døren, men det gjorde krigen med nabolandet Montana også. Og krigen kostede rigtig mange penge, og derfor  ville der ikke blive råd til julegaver, hvis der ikke blev sluttet fred med  Montana: “To lakajer kom med en flaske champagne, så man rigtigt kunne fejre freden. Da alle havde skålet med hinanden, spurgte kongen, om Montana slet ikke havde krævet noget til gengæld for at holde fred. Rigsråden svarede, at Montana blot havde krævet en lille krigserstatning. Kongen ville vide hvor lille, og rigsråden så på ham: Kongens vægt i guld !”

Da kongen hørte det, havde han nær fået et stykke hare galt i halsen. Miamaja kiggede hen på sin far, der sad stor og tyk i sin stol. “Findes der så meget guld ?”