Paludan, Marie-Louise

Jord under neglene – og fred i sjælen. En helårs-havebog

Bog

DKK 100,00

Varenr. 63.5-33. – Indbundet. – 1995. – Med tegninger af Palle Pio. – 207 sider. – Pænt eksemplar. – 100 kr.

Det er let nok at sige, hvad bogen ikke er. Den er ikke en grundig, professionel opslagsbog, som giver svar på alle havespørgsmål. Den er heller ikke et filosofisk essay om menneskets samliv med væksternes forunderlige verden. Bogen er snarest lidt af hvert, en hybrid som mange af vore haveplanter.

Bogen bygger på personlige erfaringer med egne haver, og de råd og formaninger, som forfatteren trods alt gerne vil videregive, men de skal tages med et gran salt. Om køkkenhave er der ikke meget at hente i bogen, og det er der heller ikke, når det gælder potteplanter. Men der er en del om frugt og bær, og især er der noget om de forskellige blomster, buske og træer, stauder og løg m.m. Både de danske og latinske navne på planterne er nævnt.

Det er forfatterens artikler i Weekendavisen, der danner grundlag for bogen.

Gyldendals Bogklubber 1995

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: JANUAR: Nytårsmorgen. – De stedsegrønne. – Om beskæring. – Vinterfugle, . Opp, Amaryllis. – FEBRUAR: Kyndelmisse passeret. – Forårsløg. – Jordskokker m.m. – Skiftende vejr. – Fristende frøposer. – MARTS: Hyacinther. – Trædesten og grus. – Anemoner. – Pebertræet. – Noget om vibeæg. – Hvad er Maurandia? – APRIL: Selvsående løg. – Før løvspring. – Primula. – Lyserøde. – Mosegrise og roser. – MAJ: Perlehyacinth og tidlige stauder. – Rhododendron. – Barnets have. – Blomstereng. – Syrenernes tid. – JUNI: Problemer og fjender. – Hyld og andre buske. – Valmuer. – Ristornelblomster. – Højsommer med saks. – JULI: Rosens navn. – Hvidt og blåt. – Clematis i juli. – Clematis resten af året. – Skovjordbær. – Moreller. – AUGUST: Den fede have. – Åbne haver. – Frøhøst og stokroser. – Lag på lag. – SEPTEMBER: Den store travlhed. – Efterårskrokus. – Bunddække, skygge. – De blå glimt. – OKTOBER: Høstlige stauder. – Georginica. – Æblekampagnen. – Løvfaldstid. – En gave fra Tibet. – NOVEMBER: Gode, visne blade. – Vellugt i november. – Krævende kamelier. – Hjertetræet. – Vindueskarmen. – Vinterforventning. – DECEMBER: Juleeroser. – Vinstokken. – Ang. alpevioler. – Spadevask og grandækning. – Svar på samvittighedsspørgsmål. – Indeks. –