C. E. Bundesen

Herning – fra landsby til stationsby

DKK 120,00

Varenr.: 46.4 Herning/ Lokalhistorie. – Indbundet. – 1986. – Illustreret. – 96 sider. – Pænt eksemplar. – 120 kr.

Bogen fortæller om Herning og omegns historie . især med fokus på  1800/1900-tallet.  Byens gader og veje, jernbanen og landbruget er nogle af emnerne i bogen sammen med visse personer med betydning for Hernings historie.

Rostrup Forlag - 1986

På lager

Varenummer (SKU): 46.4 Herning/ Lokalhistorie Varekategori: Tags: , , , , , , , ,

Beskrivelse

RESUMÈ: “Den 1. januar 1882 skiltes Herning Sogn i kommunal henseende fra Rind. Baggrunden herfor var herningensernes opfattelse af, at man i Rind viste for ringe forståelse for den fremvoksende bydels problemer. Den mest påtrængende opgave for den nye kommune var forsørgelsen af de hjælpeløse.  Forsørgelsen af dem, der ikke kunne klare sig selv, blev overdraget til de familier, der ville påtage sig den for den mindst mulige betaling fra sognekassen…”(s. 32)

“Et andet stort og økonomisk tyngende område var skolevæsenet. Byens vækst var voldsom, efter at Herning var blevet stationsby. Hele to skoler blev planlagt og rejst i sommeren 1882. Den  ene var Herningby Skole , også kaldt Herning Landskole, i nærheden af den gamle landsby. Den anden var Herninggade Skole med beliggenhed i den senere Bethaniagade. Den må dog ikke forveksles med Bethaniagades Skole, der først oprettedes ca. 1950 …” (s. 33)