Gullivers rejser. Dvd

Film

DKK 35,00

Filmatisering af Jonathan Swifts satiriske eventyrroman ”Gulliver’s Travel” fra 1726

Drama  for børn og voksne

Spilletid: 2 timer og 58 minutter

Medvirkende: Ted Danson, Mary Steenburgen, Peter O’ Toole og Kristin Scott Thomas

Varenr. : Dvd-1.21. – Pris: 35 kr.

På lager

Varenummer (SKU): Dvd-1.21 Varekategorier: , , Tags: , , , , ,

Beskrivelse

HANDLING: “Rejser til forskellige af Verdens fjerne folkeslag af Lemuel Gulliver, først skibs-læge og derefter kaptajn på forskellige skibe. I fire dele”. Sådan lyder den lange titel på det, der siden uden dikkedarer er blevet til ”Gullivers Rejser” , skrevet af den irske forfatter Jonathan Swift i 1726

På den 1. rejse til Ostindien lider Gulliver skibbrud og redder sig i land ved lilleputternes kyst. Komikken er høj, når de små væsener – mindre end seks tommer – fører sig frem i al deres indbildskhed. De diminutive størrelser virker latterlige og naragtige, når de opblæste og stolte marcherer frem i flok under Gulliver, der skal agere triumfbue.

På Gullivers 2. rejse stifter han bekendtskab med Brobdingnag, kæmpernes land. Gulliver er nu den lille og må kæmpe drabelige kampe med kæmpe-hvepse og frøer. Han bliver af landets dronning kun betragtet som et kæledyr – hvilket gør ham gal.

På den 3. rejse ankommer han til Laputa, der som et rumskib svæver over jorden. Her gøres der grin med samtidens filosoffer, matematikere og videnskabsmænd og deres viden, som ikke havde nogen relevans eller praktisk nytte i hverdagen.

“Gullivers Rejser” er en  af verdens mest berømte fantasybøger , og den er samtidig en bidsk satire over sin samtid. Men selv om” Gullivers Rejser” er fra 1726, er den stadig en af de mest læste og en af de mest  filmatiserede eventyrromaner