Nikolaj Scherfig og Bo hr. Hansen

Goddreng og nisseguldet – og andre historier fra dengang Goddreng, Høvlebænk og Gammelbo var unge

Bog

DKK 60,00

Varenr.: Bø-3 (17). – Indbundet. – 2008. –  Med farvelagte illustrationer af Palle Schmidt. – 117 sider. – Pænt eksemplar.

Bogen bag TV 2’s julekalender i 2008. – Bogen kan læses højt for små børn fra 4-5 år. – Selvlæsning fra 9 – 10 år.

TV 2 Forlag - 2008

På lager

Beskrivelse

HANDLING: Lyset var slukket, og alle i huset sov undtagen Mikkel. Han var godt nok træt, men han kunne ikke sove. Han lå i sin seng og kiggede op i loften, mens han spekulerede på alt det, der var sket i løbet af dagen. Udenfor på vejen kørte en bil forbi. Lyset fra billygterne kastede skygger rundt på væggene og tegnede figurer.

Mikkel syntes, der  var en trold og en hest, og der var en skygge, der lignede en nisse med nogle alt for støre fortænder. Men en nisse ? Mikke satte sig op i sengen , som om han ventede at se en nisse i virkeligheden – og der stod faktisk en nisse henne ved døren. Han havde nissehue og nissefrakke samt nissebukser på, og så var han kun lidt over 1 meter høj.

Nissen Goddreng er flyttet ind hos Mikkel og hans familie, og om aftenen fortæller han historier fra dengang, hvor han og de andre nisser Høvlebænk og Gammelbo var unge nissedrenge.  Men nu er det over 100 år siden, for nisser bliver nemlig meget gamle.