Benzon, Gorm

Gamle danske gulve

Bog

DKK 100,00

Gulves levetid er højst forskellig. Lerstampede gulve blev sjældent så forfærdelig gamle, for de var slidt ned. En snes år var ganske godt klaret, selv om nogle dog nok blev meget ældre. Men i en del tilfælde byggede man blot en ny gulvflade ovenpå, når den gamle var blevet for medtaget. En del stenpikninger har ligget siden middelalderen, og det samme gælder nogle flisegulve og gulve af teglsten. Det giver os et udmærket billede af , hvordan man indrettede sig på dette tidspunkt.Gulvmæssigt hører Danmark ikke til de rigeste lande, hvad der utvivlsomt har sin forklaring i, at vi har et ualmindelig ondsindet klima, der kræver svært fodtøj, som belaster sartere gulve for meget. Gulvene er i mere end én forstand blevet trådt på. De er næsten ganske overset i de fleste bøger om ældre dansk arkitektur. Det er synd, for gulvene er ikke det mindst spændende ved et hus, og forhåbentlig vil denne bog kunne afhjælpe noget af manglen på informationer om gamle, danske gulve.

Varenr. 71.6 – Indbundet. – 160 sider. –  Illustreret m. sort-hvide og farvefotografier. –  – Udgået, men pæn biblioteksbog

Kreditforeningen Danmark 1986

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: Gulve af ler og jord. – Stenpikning og brolægning. – Gulvfliser af naturmaterialer. – Mosaik, granit og terrazzo. -Kirkens gulve. – Murstensgulve. – Teglstensfliser. – Trægulve. – Malede gulve. – Ordliste .