Einarsson, Dorte, red.

Frøken Jensens danske Desserter.

Bog

DKK 70,00

Frøken Jensens fulde navn var Kristine Marie Jensen. Hun blev født i 1858 i Randers. Efter sin konfirmation rejste hun til København, hvor hun havde forskellige stillinger som husbestyrerinde. Frøken Jensen tilbragte også et år i England, inden hun i 1890 blev ansat hos Jørgen Melchior i KØøbenhavn, hvor hun blev til sin død i 1923. I 1901 blev de mange opskrifter, som hun i årnenes løb havde brugt, samlet og udgivet under titlen “Frøken Jensens Kogebog”. Desserterne i denne bog er også fra Frøken Jesnes hånd med de gode, gamle desserter som den enkelt tilberedte frugtdessert til den fyldige fromage over is til tærter og dessertkager. Bogens opskrifter er tilpasset nutidige forhold.

Gyldendal, 2001.

På lager

Varekategorier: ,

Beskrivelse

INDHOLD: FRUGTDESSERTER: Hyldebærsuppe. – Hybensuppe. – Jordbærkoldskål. – Rødgrød. – Stikkelsbærgrød. – Mirabellegrød. – Bærmousse. – Rysteribs. – Æblegrød. – Æblekage. – Æbledessert med nødder. – Abrikosgrød. – Sveskegrød. – Pærer med chokoladesovs. – Rabarber-jordbærfools. – Jordbær-kiwisalat. – Kold kirsebærsuppe. – Toscapærer. – Pærer i rødvin. – Grundlovsdessert. – Glaserede appelsiner. – Vanillerabarber. – Fersken melba. – Bondepige med slør. – Druer med makronflødeskum. – Muldvarpeskud. – Pærer med melonpuré. -FROMAGER OG FLØDESKUMSDESSERTER: Chokoladebudding. – Citronfromage. – Kaffefromage. – Sherryfromage. – Kærnemælksfromage. – Nougatfromage. – Ingefærfromage. – Blåbærmopusse. – Citronmousse med ymer. – Bananmousse. – Chokolademousse. – Mandelbudding med kirsebærsovs. – Trifli. – Diplomatbudding. – Tyttebærris. – Prinsesseris. – Karamelrand. – Ris a l’ amande. – Riskaramle. – IS: Flødeis (parfait). – Frugtis (sorbet). – Frosset flødeskum. – Kirksebærflødeis. – Hyldeblomstis. – Ananasis. – Gulerodsis. – Melonis. – Agurkesorbet. – Rabarberis. – Italiensk festis. – Yoghurtis. -TÆRTER OG DESSERTKAGER: Genferkage. – Chokolademarengs med bær. – Kanellagkage. – Ræte med cokoloade ganache. – Svestetærte. – Kageskaller med glaserede frugter. – Kvarkage. -Mazarintærte med frugt. – Marengs med chokolade. – Marengs med frugt og flødeskum. – Pistacietærte. – Æblekage med smuldredej. – Nøddekurve med frugt. – Rabarberkage. – Blåbærtærte. – Kræmmerhuse med flødeskum. – Jordbærtærte. – Kirsebærkage. – Sprød mandelkage med bær. – VARME DESSERTER: Brødbudding. – Pandekager. – Lun stikkelsbærkage. – Æbleskiver med kærnemælk. – Æbleskiver med fløde. – Vafler. – Flødevafler. – Riskaltter. – Arme riddere. – Æblerispie. – Æbleomelet a l’anglaise. – Dessertomelet. – Frugtsoufflé. – Æbler i slåbrok. – Friterede hyldeblomster. – Sorte bananer. – SOVSE TIL DESSERTER: Cremesovs. – Creme chantilly. – Råcreme. – Karamelsovs.Varm chokoladesovs. – Safsovs – frugtsovs. – Kold chokoladesvos. – Kirsebærsovs. – Abrikossovs. – Appelsinsovs. – Hvidvinssovs. – Indbundet. – 55 sider. – Pænt eksemplar.