David, Elizabeth.

Fransk landkøkken.

Bog

DKK 95,00

Engelsk køkken havde i nogle år et dårligt ry. Nationen har da også bidraget med diverse patentsaucer, hvoriblandt ketchup synes at være fremherskende. Men det har forfatteren forsøgt at råde bod på med sin interesse for det franske køkken, da hun boede hos en fransk familie som studerende og dermed tog interessen for fransk mad med sig hjem. Eliszabeth David debuterede som gastronomisk skribent i 1950 med en kogebog om middelhavskøkkenet. “Fransk landkøkken” indeholder mange enkle og jævne opskrifter, som dog også er raffinerede, men som samtidig dementerer påstanden om, at det franske landkøkken er kompliceret.

Hans Reitzels Forlag, 1965.

På lager

Varekategorier: ,

Beskrivelse

INDHOLD: Batterie de cuisine. – Vin i køkkenet. – Menukortet.- Supper. – Suppe af langoustiner. – Krabbe- eller krebsesuppe. – Rejesuppe. – Kastanjesuppe. – Potage Saint Hubert. – Saoupe au lard et au fromage.- Champignongsupe. – En baskisk bondesuppe. – Kartoffel- og brøndkarsesuppe. – Chiffonade. – Hvidløgssuppe. – La Garbure. – Consmmé froid rose. – Fisk. – Hummer. – Humerstuvning. – Languster på spid. – Gratinerede østers a la Creole. – Rejer a la creme. – Muslinger. – Muslinger a l Bordelaise. – Muslinger Nicoises. – Gratin af muslinger, champignons og rejer. – Fiskemælke i hvidvin. – Makrel en papillottes. – Fyldte sild. – Makrelfileter i hvidvin. – Normannisk pighvar. – Søtunge i hvidvin. – Karpe med syre. – Tunfisk med sauce tartare. – Pocherede æg. – Æg Benedictine. – Æg en cocotte. – Æg a la Monteynard. – Ragout af champignongs og æg. – Piperade. – Æg Maritchu. – Kartoffelomelet. – Omelette ux croutons et fromage. – Fondue de Franche Comté. – Frokost -, middags- og familierette. – Braiseret svinelever. – Lever- og baconpaté. – Nyrer med majs. – Gnocchi a la Romaine. – Quiche Lorraine. – Smørris. – Aspargestærte. – Fjerkrækroketter. – Pølser mede vin. – Bacon med linser. – La Truffado. – Retter af fyldt kål. – Fyldt hvidkål med kapers. – Fyldte hvidkål a la provencale. – Fyldt hvidkål a la mode de grasse. – Catalansk fyldt hvidkål. – Chou rouge Landais. – Stegt kalvekød med tomater. – Kalveescalopes Sophie. – Kalvenyrer med tomater. – Lammeragout med grønsager. – Bedekølle md bønner. – Daube af lamme- eller bedekød. -Oksefilet en terrine. Paupiettes af oksekød. – Vinmarinade til kød. – Oksekød en daube fra Gascogne. – Indbagt oksefilet. – Fersk skinkemed pistacier. – Grisetæer sainte menehould. – Gratineret kylling. – Høne med ris. – Kylling i esdagron.- Coq au vin. – Kylling a la creme. – And med majroer. – And med figner. – Kold and med appelsin- og kirsebærsauce. – Salmis af klkun a la Berrichonne. – Gås a la poitevin. – Farseret gåsehals. – Gratineret kanin. – Agerhøns med linsepuré. – Agerhøns i kål. – Stegt vildan. – Hare. – Hareragout landais. – Gratin Dauphnois. – Kartofler en paillotes. – Kartoffelgalette. – Kannik Chevriers spinat. – Endivier i smør. – Glaserede majroer. – Trøfler. – Les Truffes au lard. – Aubergines en gigot. – Kastanjepuré. – Salater. – Kastanekage med chokolade. – Citronsoufflé. – Omelette soufflé au Grand Marnier. – Æbler med smø. Æbler i cider. – Æblepandekager. – Blommeriddere. – Karamelris. – Ferskentærte. – Saucer. – Syltetøj og marmelade.- Indbundet med omslag. – Med tegninger af John Martin. – 211 sider. – Pænt eksemplar.