Fletcher, Joann.

Egyptens solkonge. Amenophis III.

Bog

DKK 120,00

Varenr. 91.21. – Indbundet med omslag.  – 2000. – Illustreret i farver. – 176 sider. – Pænt eksemplar med lille, hvidt dymomærke på forsiden. – 120 kr.

Amenophis III’s regime har efterladt fantastiske upturer af dyr og mennesker. Og der er korrespondancen mellem farao Amenophis III og de andre storkonger i oldtiden, som den er bevaret i Amarnabrevene – en skat, der vidner om diplomatiet i det 14. årh. Der er også en guldmine af oplysninger om faraoen selv i de nyhedsbulletiner, der er indskrevet på hans mindeskarabæer. Bogen fortæller også  om hans diplomatiske ægteskaber med udenlandske prinsesser og om hans dygtighed, når han jagede løver og tyre.

- Oversat af Sarah Petersen.

L & R Fakta 2000.

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: Han, som ønsker styrke, ca. 1403-1392 f.kr. – En gud fødes.- Sfinksens løfte. – Prinsen i oasen. – Til ære for Amun-Re. – Tronarving. – Træder i karakter, ca.1391-1382 f.kr. – Amun er tilfreds, ca. 1381-1372 f.kr. – Vand til dronningens land. – Fra provinsen til paladset. – Imperiets greb. – Mode og pynt. – Forberedelse til det næste liv. – De to bredders rigdom. – Herre og ministre. – Den blændende sol, ca. 1371-1362 .f.kr. – Børn af den gode gud. – Prinsen og Apis-tyren. – Kongelig katteelsker. – Et harem til Amun. – Den gyldne Horus’ hus. – Død i familien. – Magens ansigt. – Faraos sovekammer. – Vejen til evigheden, ca. 1361-1354 f. kr. – Et evigt monument. – Sorgens dage. – Skønhed for guld.- Den levende sol. – En gudinde kommer til Theben. – Faraos folk. – Yderligere læsestof. – Ordliste. – Register. – Billeder.