Beskrivelse
INDHOLD: ØLLETS HISTORIE: Det tidligste øl. – Mesopotamiens øl. – Egypternes øl. – Øllets vej til Europa. – Vinens folk. – Kelterne og germanerne. – Kirken, klostrene og øllet. – Feudaltidens øl. – Humlen introduceres til øllet. – Kontrol med øl og brygning. – Øllet industrialiseres. – Forbedringer i malten. – Gæren tæmmes. – Øllets lange vej til de nye markeder. – Det moderne øl. – ØLLETS INGREDIENSER: Vand og mal. Malttyper. – Humle og humlesorter. – Råfrugt. – Forskellige typer råfrugt. – Gær. – ØLLETS BRYGNING: Bryggeriets opbygning. – Mæskning, fra malt til urt. – Mæskningsmetoder. – Urteseparation. – Urtkogning. – Urtnedsvaling. – Øllets styrke. – Fermentering. – Koldlagring og modning. – Fad- og flaskemodnet øl. – ØLLETS REGIONER: Tyskland. – De britiske øer. – Belgien. – Tjekkiet. – Østrig. – Nederlandene (Holland). – USA. – Mexico. – Irland. – Frankrig. – Skandinavien. – Danmark. – Japan. – Kina. – Australien og New Zealand. – ØLLETS TYPER: Undergærede øltyper af tysk oprindelse. – Undergærede øltyper af tjekkisk oprindelse. – Andre undergærede øltyper. – Overgærede øltyper af tysk oprindelse. – Overgærede øltyper af britisk oprindelse. – Overgærede øltyper af belgisk oprindelse. – Spontangærede øltyper. – SANS DIT ØL: Etiketten. – Alkoholindhold. – Flasken. – Fadøl. – Ølglas. – OPskænkning. – Serveringstemperatur. -Omgivelserne. – Øl og sanserne. – Øl i mad. – Øl til mad. – Hyppigt anvendte fagudtryk . Register.- Indbundet og med plastomslag. – Illustreret. – 208 sider. – Kasseret, men pæn biblioteksbog.