Bundgaard, Bjarke

Det gode øl. Grundbog for tjenere

Bog

DKK 130,00

I de seneste år er øllet som nydelsesmiddel blevet redifineret i Danmark. Fra at have været et ubevidst, nærmest ordinært indslag, er øllet i dag et emne for opvakt nysgerrighed, dedikation og samtale. Øl er ikke længere noget, man bare drikker. Udviklingen synes at have været drevet af lige dele utilfredshed med det gængse danske ølmarked og lige dele impulser fra udlandet. Det danske marked nåede i slutningen af 1990erne et niveau, hvor et par bryggerier kontrollerede stort set hele markedet. Fra at have været et emne for de få i 1990erne, kom der i det nye årtusind vækst i markedet for udenlandsk øl, og nye mikrobryggerier så dagens lys i Danmark. Bogens hensigt er at formidle grundviden om øl til folk, der i deres professionelle arbejde kan komme i kontakt med det gode øl. Bogen er et vigtigt grundlæggende redskab for tjenere, bartendere og andet serveringspersonale. Men bogen henvender sig også til andre, der har interesse i emnet.

Erhvervsskolernes Forlag 2005

Ikke på lager

Varekategorier: , ,

Beskrivelse

INDHOLD: ØLLETS HISTORIE: Det tidligste øl. – Mesopotamiens øl. – Egypternes øl. – Øllets vej til Europa. – Vinens folk. – Kelterne og germanerne. – Kirken, klostrene og øllet. – Feudaltidens øl. – Humlen introduceres til øllet. – Kontrol med øl og brygning. – Øllet industrialiseres. – Forbedringer i malten. – Gæren tæmmes. – Øllets lange vej til de nye markeder. – Det moderne øl. – ØLLETS INGREDIENSER: Vand og mal. Malttyper. – Humle og humlesorter. – Råfrugt. – Forskellige typer råfrugt. – Gær. – ØLLETS BRYGNING: Bryggeriets opbygning. – Mæskning, fra malt til urt. – Mæskningsmetoder. – Urteseparation. – Urtkogning. – Urtnedsvaling. – Øllets styrke. – Fermentering. – Koldlagring og modning. – Fad- og flaskemodnet øl. – ØLLETS REGIONER: Tyskland. – De britiske øer. – Belgien. – Tjekkiet. – Østrig. – Nederlandene (Holland). – USA. – Mexico. – Irland. – Frankrig. – Skandinavien. – Danmark. – Japan. – Kina. – Australien og New Zealand. – ØLLETS TYPER: Undergærede øltyper af tysk oprindelse. – Undergærede øltyper af tjekkisk oprindelse. – Andre undergærede øltyper. – Overgærede øltyper af tysk oprindelse. – Overgærede øltyper af britisk oprindelse. – Overgærede øltyper af belgisk oprindelse. – Spontangærede øltyper. – SANS DIT ØL: Etiketten. – Alkoholindhold. – Flasken. – Fadøl. – Ølglas. – OPskænkning. – Serveringstemperatur. -Omgivelserne. – Øl og sanserne. – Øl i mad. – Øl til mad. – Hyppigt anvendte fagudtryk . Register.- Indbundet og med plastomslag. – Illustreret. – 208 sider. – Kasseret, men pæn biblioteksbog.