Olsson, Annika. - Christine Rysgaard og Lene Tvedegaard

Den lille røde om tomater

Bog

DKK 90,00

Varenr. 63.54. –  Uindbundet og med plastomslag. –  94 sider. –  Illustreret i farver. – Udgået, men pæn biblioteksbog med stregkode på bagsiden. –  90 kr.

Bogen er en hyldest til en af verdens mest udbredte frugter: Tomaten. Der findes en mangfoldighed af sorter, og de kan være gule, rosa, grønne, orange, sorte, hvide og røde samt mange flere farver. Deres smag varierer også, og de kan smage af bl.a. blomme, æble, vindrue og papja. Bogen indeholder en meget grundig dyrkningsvejledning til hobbyfolk, der vil dyrke tomater i vindueskarmen, på friland eller i drivhuset. Der findes også opskrifter på mad med tomater og gode råd om opbevaring og konservering

 

Varenr. 63.54 – Uindbundet  med plastomslag. – Illustreret i farver. – 95 sider. – Udgået, men pæn biblioteksbog med stregkode på bagsiden. – 95 kr.

Forlaget Olivia 2007

Ikke på lager

Beskrivelse

INDHOLD:  Tomatens historie – Botanik. – Tomatsorter og vækstformer. – Afprøvning af tomatsorter. – Dyrkning og såning. – Beskæring. – Opbinding. – Bestøvning. – Tomater på friland. – Tomater i vindueskarm. – Tomater i drivhus. – Udplantning. – Plantesæk. – Halmballer. – Sædskifte. – Vanding. – Postevand og regnvand. – Selvvandingskasser. – Drypvanding. – Gødning. – Organisk gødning. – Kunstgødning. – Flydende kunstgødning. – Kunstgødning i pilleform. – Frøformering. – Sådan gør du. – Forædling. – Forebyggelse af sygdomme og skadedyr. – Griffeltråd. –  Krøllede blade. – Næringsmangel. – Hule frugter. – Revnede frugter. – Grønnakkede frugter. – Skadedyr og svampesygdomme. – Smag og sundhed. – Hvad sker der ved tilberedning ? – Tomater og allergi. –  OPSKRIFTER: Farserede tomater med lammekød. – Fyldte tomater med couscous. – Grillede tomater med bruschetta. – Tomattærte med risbund. – Syltede grønne tomater. – Tomatchutney. – Tomatketchup. – Toftegaards tomatkarrychutney. – Tomatpesto. – Tomatmarmelade. – Tomatgranité. – Luksuskødsauce.  – Tomatsuppe. – Bagt tomat. – Grundopskrift på tomatbrød. – Opbevaring og konservering. -. Tørring og nedfrysning. – Litteratur. – Register.