Madeleine Appelgren og Ann Lindberg

Den grønne have. Dyrk din køkkenhave biodynamisk

DKK 75,00

Varenr. 63.5 – Indbundet med plastomslag. – 2004. – Illustreret med farvefotos. – 96 sider. – Udgået, men pæn biblioteksbog med stregkode på bagsiden. – 75 kr.

Bogen forklarer filosofien bag biodynamisk havebrug og giver anvisning på dyrkning af de mest almindelige grøntsager i haven og fortæller desuden om kompostering samt forebyggelse af sygdoms- og skadedyrsangreb.

Aschehoug - 2004

På lager

Beskrivelse

INDHOLD:  I den biodynamiske have. – Hvorfor dyrke biodynamisk ? – Jorden. – Komposten. –  Brændenælden. – Egebark. – Kamille. – Røllike. – Baldrian. – Vandet. – De biodynamiske feltpreparater. – Tid til at så og plante. – Favoritter i køkkenhaven. – Bælgplanter. – Gulerødder. – Beder. – Agurker squash og græskar. – Salat. – Kartofler. – Beskyt det, som vokser. – Angreb af bladlus. – Bladskimmel. – Gråskimmel. – Gulerodsbladlopper og gulerodsfluer. – Jordlopper. – Kålsommerfugle og kålfluer. – Løgfluen. – Meldug. – Mus. – Rundorme. – Rådyr. – Snegle. – Midler.  – Agerpadderok. – Algomin. – Fiberdug. – Havekalk. – Kompost. – Kompostvand. – Nældevand. – Plantefølge. – Samdyrkning. – Sæbesprit. – Sæbevand. – Tomatbladvand. – Træaske. – Vand. – Såkalenderen. – Krydderurtehaven. – Basilikum. – Citronmelisse. – Perikon. – Sar. – Kommen. – Isop. – Kørvel. – Lavendel. – Løvstikke. – Mynte. – Persille. – Rosmarin. – Salvie. – Timian. – Oregano. – Blomsterne. – Høste, konservere og opbevare. –  Hvornår er det tid at høste ? – Gulerødder. – Persillerod og pastinak. – Agurkeplanter. – Konservering. – Nedfrysning og syltning. – Mælkesyregæring. – Mostning. – Tørring. – Opbevaring. – Jordkælder . –  Altanen udendørs. – Mælkekartoner. – Plastikposer. – Svale- eller køleskab. – Tørv. – Sand. –  Frø. – Efterår og vinter. – Register.