Gay, Jutta

De bedste opskrifter fra Kina

Bog

DKK 110,00

Det kinesiske køkken oplever en renæssance efter, at det engang var berygtet for at være fast-food. Det kinesiske køkkens tradition går tusinder af år tilbage, og maden tillægges helt central betydning. Der findes nok ikke noget andet land i verden, der er så optaget af mad og madlavning, da mange kinesere går på markedet 2-3 gange dagligt. Der findes derfor stadig arbejdspladser, der har sat 30 min.s pause til indkøb for middags- og aftensmaden. I Kina har mad også en præventiv eller sågar en helbredende funktion. Den skal være let fordøjelig og byde på en velafbalanceret blanding af yin- og yangretter. Yin står for madvarer, der køler kroppen, og der tale om f.eks. græskar, meloner, vandkastanjer og generelt vegetariske og fedtfattige retter.Yang står for varme og ild, som vækkes til live af olieholdige madvarer og retter med svin, nødder, and og lam.

NGV uden år.

På lager

Varenummer (SKU): - 64.17 Varekategorier: , ,

Beskrivelse

INDHOLD: Varekundskab og grundopskrifter. – FORRETTER OG SUPPER: Rissuppe med rejer. – Forårsruller. – Teæg med kryddernelliker. – Ræddikepakker med forårsløg. – Rejeboller med vandkastanjer. – Kålsuppe med bambusskud. – Roulade med mu-err-svampe. – Wonton-suppe. – Dim Sum med ramsløg. – Stærk agurkesalat. – GRØNSAGER OG TILBEHØR: Østershatte med hvidløg. – Kinesiske pandekager. – Stegt pak choi.- Kolde nudler med sesampasta. – Tofu med ærter. – Stegte ægris. – Stegte ris med tofu og asparges. – Agurk med chili og tørrede rejer. – Krydret hvidløgsbroccoli. – Stegt grønsagspande. – Sichuan-tofu. – Grønne bønner med ingefær. – Sur-søde brasede kartofler. – Friturestegte auberginer. – Stærk spidskål. – FISK OG SKALDYR: Dampet fisk a la Canton. – Stegte kammuslinger med broccoli. – Friturestegt rødfiskefilet med porre. – Sichuan-torsk. – Pocheret guldbrasfilet med 5-krydderierblanding. – Chilimuslinger med hvidløg. – Dampede østers med forårsløg. – Blæksprutte med agurk, gulerødder og bambusskud. – Blancheret blæksprutte med peberfrugt. – Dampede litchirejer. – Stegte nudler med rejer og purløg. – Sichuan-rejer. – Sur-søde rejer med vandkastanjer. – KØD OG FJERKRÆ: Andebryst med sukkerærter. – Høne i risvin. – Kinesisk karrykylling. – Blancheret citronhøne. – Kyllingebryst med jordnødder. – Stegt kylling med sorte bønner. – Kyllingebryst med vandkastanjer og spinat. – Kinesisk pastagryde. – Stegte nudler med oksekød. – Nudler med lækkerier. – Kogt oksekød med ræddike og gulerødder. – Oksemørbrød med østerssauce. – Kinesisk ravioli. – Hakket kød med glasnudler. – Risnudler med svinekød. – Flæskesteg med sprød svær. – Auberginer med svinekød. – Ingefærslammekød i sojasauce. – Mongolsk hot pot. – Lammekølle med porrer. – DESSERTER OG ANDET SØDT: Lykkekager. – Klisterriskager. – Pandekager med sød bønnepasta. – Kinesiske nytårskager. – Indbagte bananer.- Sort ris. – Kandiserede æbler. – Mangocreme. – Ananas med chokoladesauce. – Fyldte sesamkugler. – Register.- Indbundet. – Illustreret. – 160 sider. – Pænt eksemplar.