Nørholm, Elise H, red.

Chili. En opskriftsbog.

Bog

DKK 55,00

Varenr. 64.17-21. – Indbundet. – Illustreret. – 64 sider. – Pænt eksemplar. – 55 kr.

Chili har ry som et af de stærkeste krydderier i verden. Chili kommer oprindeligt fra Central- og Sydamerika og var en velbevaret hemmlighed i mange århundreder. Det fortælles, at den aztekiske hersker, Montezuma, forlangte at få tilberedt 30 forskellige retter hver aften og mange dem krydret med en eller flere af de mange arter af chili. Da de spanske conquistadorer i det 16. årh. kom til Amerika, blev de overraskede over chiliens delikate smag og tog den med sig hjem. Også europæerne tog chilien til sig – også i dens mildere former som hvid peber. – Bogen indeholder opskrifter med flere forskellige typer chili.

Aschehoug Dansk Forlag, 1997.

På lager

Varenummer (SKU): 64.17-21 Varekategorier: , Tags: , , ,

Beskrivelse

INDHOLD: Forskellige slags chili. – Grundlæggende arbejdssteknik. – Reje-, mynte- og chilisalat. – Tortilla- og chilisuppe. – Chilisuppe med oksekød. – Dampede chilimuslinger. – Rejer med chili og hvidløg. – Dybstegte wontoner med chilisambal. – Lukkede tortillaer fyldt med ost og chili. – Nachos med oksekød og chili.- Små masjfritter med chilisalsa. – Mexicansk dip med chilichips. – Laks med krydret chilipesto. – Dampet fisk med chilisauce. – Haj med grøn chilisalsa. – Kylling med chili og cashewnødder. – Kylling med mandler i chilisauce. – Kylling i kokos i grøn chilipasta. – Chilirevelsben med grønne bønner. – Lynstegt oksekød med chili i østerssauce. – Madras karry. – Koteletter med sur grøn chilisalsa. – Pizza med chili, tomat og spinat. – Chili con carne. – Lynstegt tofu og chili. – Krydrede grøntsager med kokosnød. – Kartofler med rød chili. – Chilifarserede peberfrugter. – Grønne limabønner i chilisauce. – Tomat- og chilisalsa. – Chili- og kokossalsa. – Grøn chilipickles. – Chili- og ingefærdip. – Chiligele med rød peberfrugt.