Tilbud

Melville, Herman.

Bondefangeren.

Bog

DKK 115,00 DKK 95,00

 

Varenr.: Skøn 35. – Uindbundet. – 2004. –  316 sider. – Pænt eksemplar. – Pris: 115 kr. – Tilbud: 95 kr.

Romanen tager samfundets  institutioner, moral og kristendom under kærlig behandling på en finurlig måde.  Passagererne på damperen er alle sammen optaget af at sælge et eller andet – fra mirakuløse opfindelser og patentmedicin til verdenskærligehdens internationale samfund og aktier i det nye Jerusalem. Det er plat og fiduser formet som transaktioner mellem kæltringer og fjolser, og ingen ved, hvornår kæltringen glider over i fjolset, og hvornår den ene rolle erstattes med den næste.

Bogen er en filosofisk svindlerkomedie med humor, satire og tragedie som redskaber.

 

- Oversat fra engelsk af Flemming Chr. Nielsen.

Gyldendals Bogklubber 2004

På lager

Beskrivelse

HANDLING: Indianerhaderen John Moredock er en af de mest forbløffende skikkelser i “Bondefangeren”. Oberst Moredock gjorde det til sin livsopgave at udrydde indianere, og da hans karriere er blevet beskrevet, røves det, at obersten er en såkaldt autentisk figur i USAs historie. Moredock omtales blandt sine egne som gæstfri og godgørende, elsket og afholdt, men som alle indianerhadere har han kun hørt historier om indianernes løgne, tyvagtighed, falskhed, svindel, troløshed, blodtørst og djævelskab.

Romanen foregår den 1. april om bord på en adstadig Mississippi-damper. Menneskelivet er reduceret til en aprilsnar med tilværelsens religiøse overbygning forklædt som en bondefanger.