Tilbud

McHoy, Peter, - Westland, Pamela

Bogen om krydderurter.

Bog

DKK 120,00 DKK 110,00

De fleste har en klar forestilling om, hvad der forstås ved en urt, men alligevel er det vanskeligt at give en præcis definition. En urt i bred forstand kan være en hvilken som helst plante med nyttige egenskaber såsom et indhold af farvestoffer, medicin eller insektmidler. Derfor kan man i dele af urte-litteraturen finde vækster som rabarber, granatæble og appelsin, der ligesom cikorie og pibeløg nogle gange betragtes som urter, andre gange som grøntsager.

Eksperter diskuterer derfor stadig forskellen mellem urter og krydderurter.

Bogen har valgt en pragmatisk tilgang til dette og medtaget kulinarisk, medicinsk og på anden på de praktisk anvendelige planer, som man kan forvente at finde i en traditionel urtehave. Desuden er også medtaget planter, som de fleste nok vil foretrække at indsamle i det fri frem for at indføre dem i sin urtehave som f.eks. brændenælder og padderokker.

Nogle få bruges ikke længere til deres oprindelige formål eller er ikke givtige at høste i små mængder, Man kan f.eks. ikke udvinde et brugbart mål olie fra et par natlysplanter, lige så lidt som udbyttet af farvestof ved høstning af vajd er anstrengelserne værd. Ikke desto mindre hører begge planter traditionelt til urtehaven. Levende urter med en historisk baggrund gør urtehaven mere interessant og ofte også lidt kønnere.

Ascehoug 2006.

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: Urteleksikon. og dets anvendelse. Planlægning. – Indretning af urtehaven. – Dyrkning af urter i krukker og potter. – Urter indendørs. – Valg af urter. – Frø eller planter. – Urtepleje. – Brugen af urter. – Konservering af urter. – Madlavning. – Kosmetik. – Lægemidler. – Håndarbejde. – Husholdning. – Oversigt over brugen af urter. – Alternative plantenavne. – Planternes klassifikation. – Register.- Indbundet. – Illustreret med farvelagte tegninger og fotografier. – 224 sider. – Pænt eksemplar.