Tilbud

Jerichow, Anders

Bladtegnere i et globalt minefelt. En verdensrejse i tabuer

Bog

DKK 140,00 DKK 125,00

Varenr.:  74.908 – 29.  – Uindbundet og med plastomslag. – 2011. – Illustreret med tegninger. – 279 sider. – Udgået, men pæn biblioteksbog med stregkode på bagsiden. – 140 kr. – TILBUD:  125 kr.

Hvad gør vi, når vi ser en avistegning, vi ikke kan lide? Skriver et vredt kort til tegneren? Opsiger vi abonnementet, eller finder vi vores okse frem af skabet? Politiske bladtegnere rammer en nerve. I ikke så få lande er bladtgegnere blvet fyret eller kastet i fængsel af den grund. Nogle er frosvundet, mens andre er slået ihjel. Den 30. sept. 2005 gik det også op for en flok bladtegnere og andre i Danmark, at bladtegninger kan sætte verden i brand. Deres tegninger – og især den af en mand med en bombe i turbanen – kastede verden ud i voldsomme demonstrationer med langt over hundrede døde. Alt sammen på grund af en tegning – eller rettere sagt, på grund af fortolkningen af den. Herskere som diktatorer m.fl. bryder sig ikke om at blive kritiseret eller åbent gjort til grin. Og historisk har vi ikke så få magthavere, der har forsøgt at begrænse ytringsfriheden – officielt for at “beskytte” samfundet til det fælles bedste. Censurens argument er hyppigt fælles for forskellige kulturer, for selv om bøger, kunsts, musik og bladtegninger bliver forbudt med henvisning til kulturelle traditioner eller religiøse dogmer, sker det altid på herskerens befaling. I virkeligheden er censur lige så gammel som kunsten at kunne tegne, så nogle føler sig ramt.

Gyldendal 2011.

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: Rundt i bladtegnernes verden. – Paris. Plantu – aktivist og feteret stjerne. – Washington. Værd at dø for eller slå ihjel for? – London. Martin Rowson, voodoo mod de magtfulde. – Louvain-Le-Neuve. I går, i dag, i morgen. – Amman. Emad Hajjaj – folk skal ikke være bange for frihed. – Bruxelles. Bladtegnere for fred. – Harare. Tony Namate – de bombede hans avis to gange. – Amman. Profetaffæren – når rygtet overhaler tegningen. – Hongkong. Zunzi, Malone og Harrison i Kinas skygge. – Washington. Antisemtisme og islamofobi – et spørgsmål om hensigt. – Delhi. Paresh Nath – religiøs og verdslig i et betændt nabolag. – Portland, Stockholm. Riber Hansson og tabuer i en tværkulturel verden. – Cape Town. Zaprio – bladtegner i et mineflet. – Washington. Hvem beskytter krænkerne? – Washington. Ann Telnaes – til forsvar for en uhøflig tradition. – København. Et samfund uden hæmninger. – Litteratur.