Doyle, Arthur Conan

Baskervilles hund.

Bog

DKK 90,00

Varenr: Hylde 9-2. – Indbundet. – Med efterskrift af Tage la Cour. – Illustreret af Alex Secher. – 260 sider. – Pænt eksemplar.

Historien om ”Baskervilles hund” blev første gang udgivet som en føljeton i ”Strand Magazine” fra august 1901 til april 1902. Arthur Conan Doyle var inspireret af legenden om Richard Cabell, som levede i 1700-tallet og var omtalt som en monstrøs og ond mand. Efter sin død blev Cabells grav hjemsøgt af spøgelseshunde, som han sendte på jagt på årsdagen for sin død. Siden udkom historien i romanform og gennem tiden er den blevet filmatiseret et utal af gange.

Lademanns Forlag uden år.

På lager

Beskrivelse

Sir Charles Baskerville dør pludseligt og efterlader sin formue og familiens slot til den sidste overlevende i slægten, den unge sir Henry. Umiddelbart virker det meget tilforladeligt, men sir Charles’ læge, dr. Mortimer, føler alligevel, at der er noget mistænkeligt ved dødsfaldet, for sir Charles var frygtelig nervøs den sidste tid, og det ser nærmest ud, som om han er død af skræk. Så Mortimer opsøger Sherlock Holmes, der indvilliger i at se på sagen. Desværre er han optaget af en anden sag i London, så i stedet sender han den trofaste dr. Watson ned til Baskervilles slot med besked om at holde godt øje med sir Henry og i øvrigt give Holmes besked om alt, hvad han ser. Det viser sig, at der knytter sig et gammelt sagn til slægten Baskerville: En forgænger forgreb sig på en ung pige og blev dræbt af en hund fra Helvede. Charles frygtede denne historie, og da beviser om en stor hund begynder at dukke op, må også Watson og Holmes tage sagnet seriøst.